بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
سوره روم-آیه 21
از نشانههای خداوند، این است که برای شما مردان، همسرانی از جنس خودتان آفرید تا با آنها آرامش یابید و بین شما محبت و رحمت قرار داد، البته که در این مطلب نشانههایی است برای آنان که میاندیشند.
خانواده محترم
ورود شما را به طرح الگوی زیبا زیستن تبریک میگوییم. شما از هماکنون برنده این طرح هستید چرا که حضور شما در این طرح نشاندهنده درک اهمیت خانواده از دیدگاه شما میباشد و شما اولین قدم برای داشتن یک خانواده موفق را برداشتهاید. مفتخریم خانوادههایی در این طرح همراه ما هستند که به دنبال ارتقای سطح آگاهیهای خود در زمینه داشتن یک زندگی سالم، موفق و شاد هستند.این دفترچه به منظور آشنایی شما با خصوصیات یک زندگی خانوادگی سالم و موفق طراحی شده است. لطفا هر یک از عبارات را با دقت مطالعه نموده و سپس به خانواده خود در این زمینه نمرهای بین صفر تا چهار اختصاص بدهید. این دفترچه یک دفترچه آموزشی به شمار میرود که به شما کمک میکند تا با ارزیابی صحیح از خانواده خود در راستای تقویت نقاط ضعف و حفظ و نگهداشت نقاط قوت خانواده خود تلاش کنید. پس با پاسخ صادقانه به این سوالات به خود و خانوادهتان در جهت ساختن یک عاشقانه آرام کمک کنید.
آموزههای دینی و همچنین مدلها و الگوهای جدید تحکیم بنیان خانواده بر رویکرد سلامت محور تاکید دارند. طرحهایی که بر این اساس طراحی میشوند، بخش عمدهای از تجربههای موفق در جهان را در حوزه خانواده به خود اختصاص دادهاند. موسسه فرهنگی هنری خانواده مطهر در راستای اجرای ماموریتها و تکالیف خود برای اعتلا نقش و کارآمدی خانواده، طرح الگوی زیبا زیستن را بنیان نهاده است. الگوی زیبا زیستن حاصل تلاش بیش از پنج سال متخصصان و اندیشمندان حوزه خانواده در این موسسه میباشد. هدف اصلی این طرح، بهبود وضعیت و ارتقا کارآمدی خانوادهها از طریق آشنایی با خصوصیات یک خانواده سالم و موفق و همچنین تقویت و ترویج آن در بین خانوادهها میباشد.
طرح الگوی زیبا زیستن از پنج مرحله اصلی تشکیل میشود:
1
در مرحله اول، خانوادهها با خصوصیات و معیارهای یک خانواده سالم و موفق آشنا میشوند و سپس با کسب اطلاعاتی در زمینه روش خودارزیابی، شیوه صحیح سنجش و ارزیابی خانوادهها را فرا میگیرند.
2
در مرحله دوم، خانوادهها به صورت تفصیلی با هریک از معیارها و خصوصیات ذکر شده در دفترچه خودارزیابی آشنا میشوند و برخی مهارتهای روانی و اجتماعی لازم برای ارتقای این معیارها در زندگی خانوادگی را میآموزند.
3
در مرحله سوم، اعضای خانواده با کمک یکدیگر دفترچه خودارزیابی خانواده را تکمیل مینمایند و به خانواده خود برای هر یک از معیارها نمرهای را اختصاص میدهند.
4
در مرحله چهارم، کارنامه خودارزیابی خانواده صادر و به خانوادهها ارائه میشود. این کارنامه نتیجه نمرات خانوادهها به خود میباشد و به آنها کمک میکند تا با نقاط ضعف و قوت خانواده خود آشنا شوند.
5
در مرحله نهایی، خانوادههای موفق شناسایی میشوند و مجددا و در چندین مرحله توسط ارزیابان و متخصصان امور خانواده مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. در نهایت ضمن تقدیر از خانوادههای موفق، جوایزی نیز برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.